Obiteljski centar Varaždinske biskupije

Trg bana Jelačića 8
42000 Varaždin
Tel: 042/201 116
Fax: 042/201 117
E-mail: obitelj@biskupija-varazdinska.hr
E-mail: obiteljski.centar@vz.t-com.hr
Bračno savjetovalište Varaždinske biskupije

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 165
E-mail: bracno-savjetovaliste@biskupija-varazdinska.hr

Obiteljski Centar Varaždinske Biskupije


sa sjedištem u kuriji Zbornog Kaptola Čazmansko-varaždinskog na Trgu bana Jelačića 8 u Varaždinu osnovao je varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak dekretom od 28. prosinca 2007. godine, a otvorio ga i blagoslovio prostorije na blagdan Sv. Obitelji 30. prosinca 2007.

Obiteljski centar je ustanova Varaždinske biskupije čija je zadaća i poslanje promicati vrednote bračnog i obiteljskog života, brinuti se o stručnoj i duhovnoj formaciji suradnika uključenih u područje obiteljskog pastorala (svećenika, bračnih parova, stručnjaka u teološkim i humanističkim znanostima), te promišljati, planirati, organizirati i provoditi aktivnosti na području obiteljskog pastorala.

Predstojnikom Obiteljskog centra (u čijem sklopu djeluje i Ured za obitelj kojega je 2001. g. ustanovio prvi varaždinski biskup Marko Culej), imenovan je preč. mr. Josip Koprek, a tajnicom gđa. Aleksandra Lukavečki.

 

Aleksandra LukavečkiJosip Koprek


Nakon što su stvoreni organizacijski, materijalni i prostorni uvjeti, biskup je imenovao i članove Biskupijskog odbora za pastoral braka i obitelji koji čine jezgro suradnika u obiteljskom pastoralu biskupije.

Članovi Biskupijskog odbora za pastoral braka i obitelji:

Branko Pagadur
Dr. Domagoj Mlinarić
Vida Drenški
Marijana Kolednjak
Aleksandra i Mladen Lukavečki
Mirjana i Krešimir Vukina
vlč. Ivan Herceg
vlč. Siniša Preiner

 
 

Zgrada Obiteljskog centra Varaždinske biskupije nalazi se na adresi: Trg bana Jelačića 8, 42000 Varaždinnasuprot gradske tržnice, sa sjeverne strane parka. To je kurija Zbornog Kaptola Čazmansko-varaždinskog, obnovljena u proljeće 2008. godine.


Vidi kartu